Šī lapa ir izdrukāta no Baltezerabaznica.lv
https://www.baltezerabaznica.lv/ui/?s=1323693006&fu=read&id=436
ziņa publicēta 15.08.2023

Pūšaminstrumentu kvinteta "Ensemble VENTUS" koncerts Baltezera baznīcā 25. augustā, pulksten 19:00


Aicinām! Starptautiskā Pūšaminstrumentu kvinteta "Ensemble VENTUS" koncerts Baltezera baznīcā piektdien, 25. augustā, pulksten 19:00, Baltezera baznīca Ensemble Ventus koncerta repertuārā tiks atskaņoti:

🎷 viens no spilgtākajiem pūtēju kvinteta komponistiem Franz Danzi- Pūtēju kvintets Nr. 2, sol minorā; 🎷 viens no nozīmīgākajiem divdesmitā gadsimta otrās puses avangarda komponistiem György Ligeti - Sešas Bagateles;
🎷 20. gadsimta, spilgtākā horvātu komponista un diriģenta Boris Papandopulo kompozīcija- "Mazā svīta'' pūtēju kvintetam;
🎷 elegantā franču mūzikas komponista Darius Milhaud skaņdarbs- "La Cheminee De Roi Rene" svītas pūtēju kvintetam;
🎷 pasaules slavenā, latviešu komponista Pētera Vaska - "Mūzika aizlidojušajiem putniem" mūzika...

🎺"Ensemble VENTUS" ir pūšaminstrumentu ansamblis no Vācijas, kas jau vairāk kā 4 gadus aktīvi organizē un piedalās koncertos/festivālos Eiropā.
🎺🎺"Ensemble VENTUS" koncertējuši dažādos pūšaminstrumentu ansambļu sastāvos- trio, oktets un arī kvintets. Tieši kā klasiskais pūtēju kvintets, ansamblis šajā sezonā piedalījās Schwarzwald reģiona festivālā (Vācija), kā arī modernās mūzikas festivālā WINDHOEK (Vācija).
🎺🎺🎺"Ensemble VENTUS" pūtēju kvintets apvieno dažādu valstu mūziķus, kuru kopīgā saziņas valoda ir Mūzika. Tas, ka mūziķi ir no dažādām pasaules malām, arī iedvesmoja izveidot šī koncerta repertuāru kvintetam.
🎺Koncertā ieeja par ziedojumiem.